De werkdag van: Jeroen van der Meer

Snel ontwikkelen

Al mijn vrienden werkten in de haven en toen ben ik naar de havenvakschool gegaan. De haven biedt leuk werk in een dynamische omgeving. Ik werk al jaren bij QTerminals Kramer Rotterdam en ben nu doorgegroeid tot allround terminal medewerker en assistent shiftleader. Toen ik bij QTerminals Kramer Rotterdam begon mocht ik direct op de empty handler omdat ik op dat voertuig al ervaring had opgedaan op een ander depot. Na verloop van tijd mocht ik ook op de reachstacker, mol trekker en uiteindelijk ook op de kraan. En dat binnen een tijdbestek van anderhalf jaar. Dus dat is allemaal snel gegaan. Je kunt je snel ontwikkelen binnen QTerminals Kramer Rotterdam.

 

Opleidingstraject

Je wordt bij QTerminals Kramer Rotterdam in de gelegenheid gesteld om snel diverse voertuigen te leren. Marcel Rams, een oude rot in het vak, verzorgt de opleidingen binnen QTerminals Kramer Rotterdam. Collega’s zijn zeer te spreken over deze opleidingen. Je leert snel hoe je om dient te gaan met de verschillende voertuigen en doet praktijkervaring op. Het is belangrijk dat je goed weet hoe de verschillende apparaten werken. Bij goed gevolg van het examen ontvang je een certificaat. Deze worden ook erkend door andere terminals en depots.

Vrijheid

QTerminals Kramer Rotterdam is een flexibele organisatie waarin je vrijheid kunt krijgen. Zolang je er natuurlijk op goede wijze mee omgaat. Je krijgt je opdrachten, maar als je je werk goed doet kan je hier een eigen draai aangeven. Aangezien het merendeel van de mensen meerdere voertuigen kunnen besturen, komt het vaak voor dat je in de ochtend op het ene voertuig zit en na de lunch op een ander.

 

Bekijk het QTerminals Kramer Rotterdam gevoel van Jeroen

Bekijk andere verhalen
"Het blijft fascinerend dat je hier containers aanraakt die over de hele wereld rondgaan."

Met zijn allen doorpakken

QTerminals Kramer Rotterdam betekent hard werken en denken in oplossingen. Het gaat erom dat we met zijn allen de kade leeghouden en containers snel in het stack of op een truck zetten. Als ik een dag op de reachstacker zit, behandel ik honderden verschillende containers. Op de kraan zitten is ook mooi werk. Het laden en lossen van schepen. Het blijft fascinerend dat je hier containers aanraakt die over de hele wereld rondgaan. Wij zijn ten slotte een schakel in de wereldhandel.

Deel mijn verhaal